Eker olarak, Otizmli Bireyler İş Gücünde (OBİG) iş modelimiz kapsamında hedefimiz daha fazla kurumun otizmli bireyleri istihdam etmesi ve böylece daha fazla otizmli bireyin iş hayatına dahil olması. Bunu gerçekleştirebilmek için bünyemizdeki 13 otizmli personelin yanı sıra 1 proje yöneticisi ve 4 iş koçu istihdam ediyoruz.
OBİG bünyesindeki uzman ekibimizle, otizmli bireyleri istihdam etmek isteyen kurum ve kuruluşlara eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizle destek oluyoruz. Süreçleri daha kolay ve verimli yönetebilmeleri için rehberlik sağlıyor, her adımda yanlarında oluyoruz. Çünkü daha fazla otizmli bireyin iş hayatına katılmasına katkı sunmak, bizim için en büyük mutluluk!
Otizmli bireyleri iş hayatına kazandırmak isteyen kurumlara destek olmak için eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi, süreçlerini daha verimli ve kolay yönetebilmeleri adına dört adımda yapılandırdık. Kurumlar, tüm adımları bir arada alabileceği gibi, yalnızca ihtiyaçlarına en uygun olanları da tercih edebilir.
Her aşamada uzman ekibimizle yanınızdayız! Amacımız, iş süreçlerinizi destekleyerek daha kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturmanıza yardımcı olmak. Siz de otizmli bireylerin iş hayatına katılımını artırmak için adım atın, hizmetlerimizi yakından inceleyin.
Firmanızın otizmli bireyleri istihdam edebilmesi için ihtiyaçlarınıza uygun çeşitli iş modeli alternatifleri sunuyoruz. Size en uygun istihdam modelini belirlemenize yardımcı oluyor ve süreci en verimli şekilde yönetmeniz için rehberlik sağlıyoruz.
Yol Haritası Eğitimi, otizmli bireyleri iş hayatına kazandırmak isteyen firmalar için işe alımdan uyum süreçlerine kadar kapsamlı bir rehber sunar. Sürdürülebilir istihdamı desteklemek amacıyla, gerekli bilgi ve becerileri adım adım aktararak firmaların daha kapsayıcı ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmasına yardımcı olur.
Eğitimin ilk gününde, işe alım, hazırlık ve adaptasyon süreçleri detaylı bir şekilde ele alınarak katılımcılar bu süreçlere dair pratik uygulamalara dahil edilir. Otizmli bireylerle nasıl çalışılacağına dair deneyim kazanmaları sağlanır.
İkinci günün öğleden sonrası ise üretim alanı, dinlenme ve çalışma odaları ziyaret edilerek, otizmli bireylerin iş ortamındaki uyum süreçleri ve çalışma düzeni yerinde gözlemlenir. Bu saha gözlemi, katılımcılara uygulamalı bir bakış açısı kazandırarak, sürecin işleyişini yerinde deneyimleme fırsatı sunar.
İş hayatında otizmli ve gelişimsel farklılığı olan bireylere destek sağlayacak iş koçlarını yetiştirmek için kapsamlı bir eğitim programı sunuyoruz. Prof. Dr. Atilla Cavkaytar’ın danışmanlığında tasarlanan bu program, Psk. Alperen Aşanbuğa liderliğinde ve deneyimli iş koçlarının katkılarıyla yürütülüyor.
Bu program, iş koçlarının otizmli bireyleri iş hayatında en iyi şekilde destekleyebilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlarken, onların iş yerinde başarılı bir şekilde entegrasyonunu da hedefler.
Otizmli bireylerin iş hayatına katılımını kolaylaştırmak ve iş yerlerinde sürdürülebilir bir istihdam süreci oluşturmak için kapsamlı danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. İşe alımdan çalışma ortamının uyumlandırılmasına, performans değerlendirmesinden süpervizyona kadar her aşamada işverenlere rehberlik ediyoruz.